Kaptein, midtstopper og toppscorer

Daniel Hultqvist håper å se noen gå forbi seg på toppscorer-listen etter lørdagens kamp mot Viking 2. Kampstart er kl 15:00 på Norac stadion.

Arendal Fotball har scoret 15 mål i år, og Daniel og Sander Lille-Løvø deler så langt tronen med tre mål hver.

- Etter ti kamper er det vanskelig å si annet enn at det ikke er tilfeldig at vi scorer så lite, men det kan likevel fort snu.  Jeg hadde ikke hatt noe imot å bli forbigått på toppscorerlisten allerede på lørdag.

Det har vært jevne kamper for Arendal hele sesongen, og både seiere og tap har kommet med minst mulig margin.

- Når det er små marginer som avgjør kampene blir det vanskelig å vinne kampene når vi slipper inn to mål, noe vi har gjort de siste kampene. Vi kan ikke tillate oss å droppe i prestasjon i perioder av kampene, og må være enda mer skjerpet gjennom 90 minutter skal vi holde nullen.

Inn mot kampen mot Viking ser Daniel vilje og god moral i gruppen.

- Vi depper selvsagt etter et tap, men stemningen er tilbake når vi begynner treningsuken. Vi føler marginene har vært en del mot oss i år, men det er fortsatt en vei opp og frem, og den blir til med disiplin og hardt arbeid! 

Dårlig uttelling

"Expected goals" (xG) er et statistisk mål for kvaliteten på sjansene et lag har i en kamp. Når en sjanse har 0,3 i xG, vil det si at det statistisk scores på 3 av 10 tilsvarende sjanser. Beregningene er foretatt av en dataleverandør som selger tilgang til disse (og mange andre data) til klubbene. 

At Arendal spiller seg frem til mange sjanser, men mangler kvalitet i avslutningene viser også disse tallene. Tabellen under viser xG for lag i begge avdelingene, og Arendal Fotball har til nå en xG på 21,48, mest av alle lagene i avdeling 1. Realiteten er 15 scorede mål så langt. 

eg.png

Basert på sjanser for/mot i kampene så langt er dette forventet uttelling i poeng:

xpoints.png

 

Billetter kjøper du her

Annonse: