Nok en overtidscoring nekter Arendal seier

De to siste bortekampene har begge vært i Vestfold. Begge ganger har Arendal ledet 1-0 etter scoring i førsteomgang, og har holdt ledelsen helt til kampen har gått inn i overtiden. Sist gang var det EIK Tønsberg, denne gangen var det Ørn Horten som nektet Arendal en borteseier.

To debutanter

Vegard Hansen valgte å gi plass til to debutanter på spissplassene i denne kampen.16-åringen Yusef Omid startet sammen med Jens-Erik Johansen. Yusef kom til en avslutning i den omgangen han spilte, men ingen av de kom fullt til sin rett mot et lavtliggende Ørn.

Aldin Basic fikk sin første kamp fra start i serien og løste sine oppgaver godt i sin sentrale midtbaneposisjon.

Holdt ikke helt inn

Arendal fikk en tidlig scoring etter tre minutter da Rasmus Løvseth førte ballen mot Ørn-forsvaret og fyrte av et skudd fra 18 meter. Arendal dikterte kampen ut omgangen, men ble møtt av et langt mer offensivt og desperat Ørn-lag i andre omgang. Ørn hadde ikke scoret på fem kamper, og det var tydelig at det var Ørn som ville ha neste scoring mest. Arendal som i første omgang hadde spit seg ut bakfra ble presset høyt, og det ble mest klareringer som kom raskt i retur. Det så lenge ut som Arendal skulle ri av presset, men to minutter inn i overtiden trillet en ball forbi to Arendal-spillere som begge burde klarert før Ørn-spissen Rogulj mottok ballen helt alene med bare keeper Smedplass igjen. Den satt han sikkert i mål, og Ørn hadde utlignet. Med fire minutter igjen av overtiden våknet Arendal til liv igjen og fikk to store muligheter til å utligne. Nærmest var Peder Neersveen som satt ballen i tverrligger fra fem meter.

Frustrerende

Vegard Hansen var frustrert over kamputviklingen.

- Vi mister grepet om kampen, og blir alt for lave. Når vi ikke bruker ballen for å spille av presset slik vi viser at vi kan i førsteomgangen blir det for mye klareringer som kommer i retur. Vi er likevel solide defensivt, men det kommer en feil som vi blir hardt straffet for.

Den store overraskelsen for mange var nok at Yucef Omid skulle starte kampen bare dager etter å ha meldt overgang fra Hisøy.

- Yucef  er en spiller Arendal-publikumet kommer til å se mer til. Han kommer seg til en fin avslutning i dag, og gjør en god jobb for oss den omgang han fikk i dag. Etter pausen så jeg for meg et litt annet kampbilde, og valgte å la Sander (Lille-Løvø) prøve seg for å ha litt mer ork også i det defensive arbeidet.

Mål: 0-1 Rasmus Løvseth (4), 1-1 Adrian Rogulj (90)